Pumpasoppa - Vin och Smaks signum!

Min paradsoppa på höstens vin-vandringar! Dryckestips: Här passar det fint med en fruktigare Pinot Gris, dels för att möta sötman i pumpan och hettan i chilin. Ex  Gustave Lorentz Pinot Gris Réserve, 2022 | Systembolaget
Eller Craven Pinot Gris, 2022 | Systembolaget

Recept:
1 mellanstor butternutpumpa (går fint att välja annan sort också)
2 gula lökar 
2 morötter
3 vitlöksklyftor
300 g tomat (gärna körsbärstomat)
1 färsk chili (eller mindre om så önskas)
5 dl grädde
2 st grönsaksbuljongtärningar 
Vitpeppar, ev lite salt 
Rapsolja gärna från Gunnarshögs Gård
Ca 8 dl kokhett vatten 


Servera med: rostade pumpafrön, knaperstekt baconbitar, ringlande cr.fraiche på toppen.

Gör så här:
Dela alla grönsaker i mindre bitar, dressa med rapsoljan, lägg i ugnsplåt och rosta i 225 gr ugn ca 35-45 minuter, allt ska bli mjukt.Lägg över i soppkastrull och häll över resterande ingredienser och kryddor. 
Låt småputtra under lock ca 30 minuter, mixa med stavmixer. Smaka av.