Kantarell-tilltugg
Skogsmurre-rätten! Går att lagas i skogen över öppen eld också - ännu godare då med den lite rökigare tonen.


Dryckestips: 

här passar det mycket bra med vinnarvinet från the Swedish Winetasting: Immelen-21 från Kullabergs Vingård men den och flera av de andra nominerade vinerna är såklart slut nu. Därför rekommenderar jag ett annat wow-vin: Riesling Platin, 2023 från Weingut Jurtschitsch i Langenlois, Österrike.

Alkoholfritt alternativ: Cognato från Sydafrika, smart liten burk för 1 person.

Ingredienser:

Kantareller

Charlottenlök, finhackad

Smör

Salt, vitpeppar, färsk timjan, dill

Smördeg

Smetana

Västerbottenost, riven

 

Så här gör du:

Kantareller torrsteks för att till sist få en skjuts av en redig klick smör + finhackad charlottenlök. Stek på medelvärme och krydda med lite salt, vitpeppar, färsk timjan.

Rulla ut en rektangulär smördeg, blanda smetana + finklippt dill och bred på, kantarell/löken läggs i små högar samt till sist riven västerbottenost. 225 gr i mitten av ugnen. Skär i mindre bitar.