Kycklinggryta a la Alsace

Åhhh ljuvliga matminne! Denna kycklinggrytan åt jag med blundande ögon och njöt för fyllt! Prova du med!
Dryckestips: Jag älskar de bäriga Pinot Noir/Blaugurgunder-vinerna från Alsace! Inte alltid de finns inne men ex kan man välja denna.  Domaine Saint-Rémy Pinot Noir Reserve Rouge, 2022 | Systembolaget

Recept för ca 4 personer:
1,2 kg styckad kyckling eller kycklingdelar
4 schalottenlökar
500 g champinjoner
1 förpackning tärnad bacon
salt, vitpeppar, färsk timjan, 1 finhackat torkat lagerblad
2 vitlöksklyftor, mkt finhackade
rapsolja (gärna från Gunnarshögs gård)
½ msk potatismjöl eller majsmjöl
2 msk dijonsenap
1 msk kycklingbuljong
3 dl creme fraiche

Gör så här:
Stek champinjonerna i torr gryta. Efter att dom har svettas av, tillsätt rapsoljan och stek tillsammans med lökarna på lägre värme.
I separat stekpanna: Stek baconen tills den är knaprig, lägg över i grytan.
Stek kycklingen i baconfettet, lägg i grytan med svamp/lök.
Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ca 45 minuter-1 tim.


Servera gärna med grönsallad med fransk vinägrette-dressing och kokt Amandine-potatis.