Hallå-viiiin! Halloween och Alla helgons helg!

När vi lämnar oktober så söker vi ljus, mys och mustigare smaker.

Då kan det vara trevligt att samla vännerna till en Halloween-inspirerad vinprovning där färgen i glasen går från orange till mörkt eldrött och smakerna växer på.

Boka “I stället för en drink“-innan maten så kommer jag med kul Hallåviner och Halloween-stories.

 

 

 

 

 

 

 

Är ni mer intresserade av den sköna Alla Helgons-helgen så kan ni boka ex Vandring & Vinprovning med soppa eller “I stället för en drink“-innan maten. Då blir det mustiga mumsiga mulliga smaker i glasen samt kort om info om Helgona-helgen.

Kanhända det ingår något litet tävlingsmoment också, om jag får feeling!

 

Underbara hösten är här!

Promenadernas månad! Luften är hög och ofta är solen ljuvlig!

Samla vännerna till en promenad så står jag “halvvägs” på en plats vi kommer överens om. Där bjuds det vinprovning och vila för benen! Önskar ni soppa och bröd till så fixar jag det.

Anmäl dig till Åhus Vinfest 25 juli 2020!

I samarbete med mig på Vin & Smak samt restaurang Rökeriet i Åhus:

ÅHUS VINFEST:

– Vingårdstur med guide.
– Provsmakning av Åhusvinerna.
Vinet och maten – så dansar det bäst ihop. Så funkar grundsmakerna ihop med vinerna från Åhus. Lär dig kombinera Åhusviner och maträtter. Under ledning av Carina J från Vin & Smak.
– Vinfestmeny och livemusik på kvällen.

Av omtanke om din säkerhet: små grupper, gott om plats!

Hela programmet med info om anmälan mm ligger ute på Åhus vingårds hemsida http://www.åhusvingård.se/  Under “Kom på besök” scrollar ni längre ner på sidan och fyller i er anmälan.
Välkomna!

Sommar = utomhus-vinprovning!

Äntligen är sommaren här!

Vi njuter av naturen och samlas utomhus för trevlig vinprovning. Kanske via en tipsrunda med vinfrågor som leder till 4 stationer med vinprovning?

Lite gott tilltugg eller kanske alkoholfritt alternativ? Ja, det går såklart finfint att ordna.

Vi ses i din närhet i naturen eller kanske i din trädgård, campingplats eller för en AW på stranden?

Välkommen att höra av dig!

Utomhus-vinprovning!

Ahh så härligt att våren nalkas! Låt oss mötas ute i naturen i en annorlunda vinprovning.

Önskar ni vin-tipsrunda eller varm soppa till så löser jag det. Välkomna att möta våren utomhus i vinets värld!

Mello – Eurovision – let us sing!

Mello-deltävlingarna har börjat! Jag som själv sjunger älskar såklart dessa program och njuter av all musik, glädje och mångfald av människor!

Festen är på topp och då passar det väldigt bra med en Schlager-vinprovning! Samla vännerna såååååååå kör vi! “do-di-li-di-do-di!

 

Gott Nytt Vinår!

Jag välkomnar 2020 och höjer det bubblande glaset – med eller utan alkohol och givetvis så naturlig produkt som möjligt!

Mousserande – bubbel – champagne, ja kärt barn har många namn och det är drycken framför allt när vi med pompa och ståt kliver in i ett nytt årtionde.

Jag ser 2020 med tillförsikt och nyfikenhet, planerar nya vinprovningar, går igenom kommande bokningar och funderar på hur jag bäst kan göra vinprovningarna så inspirerande och intressant som möjligt för er alla. Alla utvärderingar som skrivits från 2019 års vinprovningar har jag gått igenom, glatt mig stolt åt alla fina kommentarer och kommer att göra allt för att 2020 års event skall bli ännu lite bättre för er kunder!

Varmt välkomna att boka upp företagsevent, privata vinprovningar, föreningsträffar,  föreläsningar med eller utan vin, reseträffar med vinprovning, vandring i naturen med paus för vin och mat, after beach när säsongen äntligen kommer igen och massor av andra kul vinprovningar! Nyheter kommer – håll utkik!

Nu nalkas advent och jul-smaker!

Ljusets tid! Varför inte samla några vänner en kväll eller helgdag för en vinprovning i julens smaker? Ni kan välja på Julens viner eller Glödgat vin!

Julens viner: Vi provar oss igenom ett vin-julbord som kommer att passa kommande tids många olika smaker

Glödgat vin: Då provar vi olika glödgade, kryddade viner från olika delar av världen och får höra dess historia om dessa traditionsfyllda drycker.

Välkommen med en bokning!

Golfens viner – ett ljus i golfmörkret!

Golf är väldigt förknippat med vin, eller hur!

Champagne ihop med Hole-in-one, golfare som efter proffskarriären gått in i vinmakandets roll, golfturneringar med sponsring av olika vinhus, kända bilfirmor som skapar golftävlingar med olika vin-sponsorer – och vad är 19e hålet för något?

Detta och mycket mer diskuterar vi under detta trevliga event, med vinet och golfen i fokus. Golf-quiz ingår med fint pris i form av peggar från Vin & Smak!

Varmt välkommen att samla ditt golfgäng och boka denna trevliga vinprovning!

 

Härliga hösten är kommen!

Hösten är här! Samla vänner och kollegor för en skön höst-promenad!

Halvvägs, på avsedd plats, finns jag där ni får uppleva en vinprovning med kortare vinhistoria.

Önskar ni varm soppa med bröd kan detta läggas till.